קשיים ופתרונות בדרך למציאת זוגיות

אנשים רבים מרגישים בשלים, מוכנים וכמהים לקשר זוגי משמעותי ויציב. הם עושים כל מה שביכולתם כדי להכיר אנשים חדשים – באמצעות אפליקציות להיכרויות, חברים, בני משפחה, פגישות מקריות וכלה ביציאה למקומות בילוי אשר בהם יש סיכוי לפגוש במישהו פוטנציאלי.

ככל שהגיל עולה התחושה היא שאינך מצליח להחזיק קשר יציב לאורך זמן. כאשר תחושת אכזבה וכישלון אישי מתחילה ללוות ולהתקבע – אנשים פונים לטיפול. בהגעתם, הם מגדירים את מטרת הטיפול בקושי במציאת בן זוג מתאים ו/או ביצירת קשר משמעותי, מיטיב ומתמשך. בשיחות עולה רצון כנה לקשר, עייפות מהדייטים המאכזבים ומאנשים פוגעים ונוטשים אחרי זמן קצר. יחד עם זאת הם מגיעים עם מידה של אמביוולנטיות וספק ביחס ליכולת לשנות ולהשתנות: "אני לא מאמין/נה שאפשר להשתנות. "כל מי ששווה כבר תפוס…" וכו'. כאשר, מצד אחד ישנו רצון ומשאלה לקשר ומאידך ישנה זהירות ושמירת מרחק בטוח כדי לא להתנסות ולחוות שוב דחייה, פגיעה ותחושת חוסר בטחון.

אנשים מגיעים לטיפול, בעיקר, אחרי שאינם מצליחים ליצור קשר משמעותי, על אף מאמציהם והשתדלותם. התחושה המרכזית היא של כשלון וייאוש. הם עושים כל שניתן להכיר מישהו ראוי, אך הקשר איננו מצליח להחזיק מעמד לאורך זמן.

כאשר מגיעים לטיפול, מטבע הדברים, מצטיירת תמונה מורכבת יותר. לעתים מתחת לרצון הגדול לקשר, ישנה ההיסטוריה של האדם, היחסים הראשוניים (הורים או אחר משמעותי), קושי ביצירת אינטימיות רגשית ופיזית ועוד.

בטיפול עולה סוגיית הקשרים המוקדמים, השפעתם על מהלך החיים, הבחירות, ההתנסויות, השחזורים והפרשנויות שנותנים לסיטואציות השונות. בטפול, נוצרת אפשרות לבדוק לעומק את העולם הפנימי, החוויות הבינאישיות העומדות בבסיס הקשיים, אשר עלולות להיות השלכות נוספות, כגון קושי עם אינטימיות גופנית, עיסוק חוזר ביחסים מהעבר במקום לעסוק ביחסים בהווה, חיפוש אחרי בן זוג מושלם ומותאם בדיוק לצרכים. טיפול עשוי לסייע בברור הקשיים, הפחדים, התפיסות והעמדות המעכבות ומונעות יצירת קשר זוגי. הרחבת האפשרויות ומוכנות לקחת סיכון לפגיעה לצד סיכוי למציאת קשר זוגי משמעותי מתגמל ומספק.

רווקים פונים לטיפול לא רק בשל קושי במציאת זוגיות. רבים יוצרים קשר, אבל בחירתם איננה עם בן זוג שהיו רוצים ומייחלים. הם חוזרים ויוצרים קשר עם בני זוג “מסובכים ” ולא בשלים לקשר ומחויבות. לדוגמה: אלה הממשיכים לאהוב את האקס המיתולוגי, אלה הזקוקים מרחב ולא לקשר בלעדי, אחרים המכורים לעבודה וכו׳.
גם כאן טיפול יאפשר בדיקה לעומק ביחס למה גורם לדפוסים חוזרים של בחירת בן זוג אשר איננו מאפשר קשר זוגי יציב ומספק. בבדיקה משותפת עשויים להתגלות הסיבות הרגשיות והלא תמיד מודעות להתנהגויות ובחירות החוזרות על עצמם. לדוגמה: בטחון עצמי ירוד וחוסר אמונה ביכולת להחזיק קשר חם ואוהב, חרדת נטישה ונטישה מהעבר ישוחזרו בכל קשר שיצרו,. פחד מקרבה והימנעות ממנו הוא לא אחת נסיון להתגונן מתחושת מוכרת מהעבר של חווית שתלטנות וחודרנות ביחסים קודמים.

כאמור, לחלקים הלא מודעים יש השפעה ומשקל רב בקושי במציאת זוגיות. טיפול מאפשר בדיקה, הבנה וברור של הדפוסים המקובעים המחבלים בקשר ובמציאתו.
טיפול איננו חוויה פשוטה. בטיפול מבררים את כל התפיסות עליהן נשען האדם במהלך חייו. עובדים על על אמירות כוללניות ביחס לאחרים לטובת התבוננות פנימה ביחס לתפיסות עולם, אמונות ופרשניות שאנו נותנים למצבים אשר מונעים מאיתנו בחירת ויצירת קשר קרוב ואינטימי משמעותי.

הקשר הטיפולי, כקשר רגשי משמעותי, מאפשר בדיקת החוויות והרגשות לנוכח קשר משמעותי וקשר בכלל. זהו המקום בו ניתן לעבד את הכעסים, התסכולים, הכאב והאכזבה. טיפול מאפשר לראות (אמנם בתנאי מעבדה) את הקשר שהאינטראקציה שיוצרים עם האחר. כיצד מגיבים לנוכח פחד מפגיעה ונטישה לסיכום, טיפול מאפשר עיבוד הדינאמיקה והרגשות המתעוררים בקשר קרוב, לצד התנסות מבוקרת ביציאה להיכרויות ומפגשים חדשים ממקום מודע וחופשי ליצירת קשר מתמשך, בריא וקרוב.

נעים להכיר

שלום, שמי חוה אוסטרובסקי, עובדת סוציאלית המתמחה בטיפול ויעוץ פרטני, זוגי ומשפחתי בסביבה אמפטית, תומכת, מכילה ובטוחה, תוך שמירה על סודיות מוחלטת. הקליניקה היא באיזור פתח-תקוה.

שתפו את המאמר

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מאמרים נוספים

עקבו אחרי