אלה מאיתנו המבוגרים יותר, זוכרים את עידן טרום אפליקציות ההיכרויות. אנשים הכירו בצבא, בלימודים, באמצעות חברים ובני משפחה וכדומה. מאוחר יותר כאשר התחילו להופיע אתרי הכרויות, בהתחלה הייתה חשדנות ולאחר מכן הצפה אין סופית של אתרים ואפליקציות.
הכרויות הפכו להיות קלות באותה מידה שהפכו לקשות יותר – בהחלקה ימינה או שמאלה על מסך המחשב והתמונה אתה קובע את ההמשך. במהלך השנים הצטברו לא מעט "חוויות" מעולם הדייטים: פערים בין התמונה באפליקציה לבין המציאות, סיפור חיים שיקרי, לצד אנשים שכל רצונם ועיסוקם הוא להתכתב ולא להיפגש, או הצעות מגונות רבות. הדבר הופך את האפליקציות למקום נוסף בו חווים דחייה, תסכול, תחרותיות, אכזבה, חרדה ולעתים אף דיכאון.
האפליקציות הביאו עימן לחץ סביבתי מצד קרובים וחברים המאמינים שפשוט וקל להיכנס לאפליקציה ולצאת עם בן זוג, באותה מידה שקל להחליק עם האצבע על מסך האפליקציה והדברים קורים. הקלות בשימוש מטעה!!!
אנשים המתקשים ביצירת קשר בחיים ובאפליקציות, נוטים לייחס זאת לסיבות חיצוניות: לא מספיק צעיר, לא מספיק רזה, לא מספיק נאה/יפה/אטרקטיבי, אין לי קריירה מרשימה, מצבי הכלכלי לא מפתה ועוד. מחשבות אלה עוברות אצל כולם, צעירים ומבוגרים כאחד. לכולם קשה, ללא קשר לגיל ומראה. יש כאלה שלכאורה קל יותר בהשגת תשומת לב ראשונית.
נשאלת השאלה, מה הסיבה להמשך הגלישה באפליקציות? הדבר דומה למשחק מזל. לפעמים זוכים "בכל הקופה", כבר בכניסה הראשונה. הדבר מעודד להמשיך לשחק, גם אם יהיו זמנים שלא תזכה. בנוסף, אנו ניזונים מסיפורים על אנשים שפגשו את אהבת חייהם בפעם הראשונה שנכנסו לאפליקציה. כך נוצרת תקוה שהמזל יתמזל גם לך. זאת לצד הידיעה שיש מעט מאוד אפשרויות לפגוש אנשים שלא דרך האפליקציות.
אכזבה מתרחשת בכל פעם בה הדברים אינם כמצופה. לכל גיל המהמורות והתמודדויות. עבור שני המינים הדברים אינם פשוטים, גם אם נראה לכאורה שלגברים קל יותר. נשים וגברים פגועים באותה מידה כאשר אינם מצליחים למצוא קשר משמעותי. אצל נשים השעון הביולוגי מהווה נקודת לחץ נוספת.
האפליקציות אינן רעות, יש להן מקום ומטרה. עובדתית, אנשים רבים הכירו שם. נכון, הדברים עשויים לקחת זמן רב ולגבות מחיר רגשי. אך כאשר ממשיכים ולא מתייאשים, קיים סיכוי שמשהו יתרחש, זאת בתנאי שאינך מתמכר ונותן לאפליקציות לנהל את חייך. באפליקציות אינך מסתמך על ה"מזל" וה"לגורל", אלא יוזם אותם.
על מנת להימנע ככל האפשר מפגיעה רגשית, הרי מספר הצעות להתנהלות באפליקציות:
• כאשר אתם מזהים מישהו אשר כל מטרתו לאורך זמן, שיחה באפליקציה, הוא גוזל את זמנך לריק – המשיכו הלאה.
• אין צורך וערך בהתכתבויות ארוכות ולאורך זמן, בטרם נפגשים. התכתבויות כאלה עלולות ליצור אשליה של חיבור וקירבה אשר יביאו לתחושת אכזבה ומפח נפש, כאשר לא יתקיים מעבר לשלב הבא, מפגש אישי.
• אדם הנעלם מקשר הנראה לכאורה מבטיח, כולל הבטחה לדייט, משאיר אותך עסוק בשאלה "למה?" . אל תתקע שם ואל תיקח את הדברים אישית. זה בזבוז זמן. לעולם לא תדע מה הסיבה האמיתית. המשך הלאה.
• אם קבעתם "דייט" הודיעו מראש שהפגישה תהיה קצר. אל תהיו תקועים בדייט כאשר לא נעים לכם לעזוב ולפגוע. קבע את גבולות הדייט מלכתחילה.
• בדוק עם עצמך שבמקום כלשהו ישנה אמונה נסתרת שהדברים לעולם לא יעבדו בשבילך. לאורך השנים פגשתי אנשים רבים שפנו לאפליקציות אבל לא באמת האמינו שיצליחו לפגוש שם את האחד או האחת. אנשים הפתוחים לרעיון ולתקווה למצוא שם מישהו – יש סיכוי טוב יותר להכיר מישהו רציני.
• קח הפסקה – כאשר מרגישים שחוקים וחוסר יכולת להכיל פגישה מאכזבת נוספת (אישית או באפליקציה), מוחק את האפליקציה וחוזרים אליה בכוחות מחודשים.
כמו בכל דבר בחיים, התמדה היא מפתח. הסיכוי הסטטיסטי לפגוש מישהו ראוי גדול יותר באפליקציות מאשר במהלך החיים היומיומי.